Efter att Inti Chavez Perez har föreläst brukar elever ha många frågor. Ett enkelt sätt att locka fram frågorna är att använda en frågelåda där eleverna får ställa sina frågor anonymt.

En frågelåda kan ordnas på många sätt. Vanligen har Inti Chavez Perez föreläst, sedan delar lärare ut lappar som elever kan skriva frågor på innan de går på rast. Därefter kan Inti Chavez Perez antingen svara i helgrupp efter rasten, eller ta pass om 15-20 minuter i klassrummen, där han svarar på frågorna och gärna använder whiteboard.

Arvode
Frågelådan är ett sätt att fördjupa Inti Chavez Perez besök på skolan och kopplas alltså oftast på en föreläsning. Arvodet avgörs av den totala arbetstiden. Prisexempel: Att hålla en förkortad föreläsning med tid för frågor i samma sittning kostar 15.000 kr. Att hålla en föreläsning och efter paus gå ut 15 minuter i tre klassrum kostar 18.000 kr. Att föreläsa, ta paus för att förbereda och därefter svara frågor i aulan i 45 minuter kostar 20.000 kr. Om arrangören ej är en skola tillkommer moms.

Tveka inte om att kontakta Kennet Klemets på kennet.klemets@forfattarcentrum.se om du har några frågor.