Koll på sex

Koll på sex

De flesta tonåringar tänker mycket på sex. Men vad är sexualitet? Vad händer när man blir kåt? Hur vet man att den andra vill, och vad är bra sex? Det och mycket mer går att läsa om i den här boken.

Koll på sex är skriven med siktet inställt på de nya skrivningarna i läroplanen om sexualitet, samtycke och relationer. Men boken måste inte läsas i skolan, den kan också läsas av en ungdom på sin fritid. Målgruppen är 12-15 år.

För dig som arbetar med unga är den här boken en ovärderlig hjälp i samtal om sex och relationer. Hur vet man att man får samtycke? Varför heter det ”säkrare sex” och inte ”säkert sex”? Och hur har man säkrare sex? Boken tar också upp några diskriminerande normer som finns och som kan påverka synen på sex. Det avslutande kapitlet innehåller frågor och samtalsingångar för att prata om sex.

Beställ Koll på sex här.

Fakta om puberteten omslag

Fakta och puberteten + Fakta om sex

I böckerna Fakta om puberteten och Fakta om sex vänder sig Inti Chavez Perez för första gången till läsare i åldrarna 8-11 år. Böckerna är mycket kortfattade och tillgängliggör de viktigaste grundkunskaperna i ämnet.

Fakta om puberteten handlar om förändringar i kroppen, men också hur familjerelationer och känslor kan påverkas av puberteten.

Fakta om sex förklarar vad sex är, och har fokus på samtycke och inkludering. Boken är lämplig också för läsare som själva ännu inte blivit intresserade av ämnet sex, men som vill ha en vägledning i vad frågan handlar om.

Båda böckerna har fått positiva recensioner. De säljs separat. Beställ Fakta om puberteten. Beställ Fakta om sex.

Respekt, en sexbok för killar

Hur har man sex första gången? Och första gången, förresten, kan man ha sex första gången flera gånger?
Respekt tar upp frågor om sex ur tonårskillars perspektiv.

Boken gavs ursprungligen ut 2010 men nytt intresse för boken väcktes under #metoo-hösten. Sommaren 2018 gavs Respekt därför ut i en reviderad utgåva som bland annat speglar den roll som mobiler och sociala medier har för ungdomars flörtande och sexliv.

18 utländska bokförlag har skrivit kontrakt för att ge ut Respekt, bland annat Penguin Books i USA.

Beställ Respekt, en sexbok för killar.

Respekt finns också i ett lättläst utförande med samma innehåll som originalet men ca en fjärdedel så mycket text.

Snacka om oskulden!

En faktabok om något som inte finns. Låter det konstigt? I den här boken berättar Inti Chavez Perez sanningen om oskulden och mödomshinnan – en gång för alla.

Ur BTJ:s recension 6/2020:

"Enkelt och utan pekpinnar förklarar författaren hur oskuldsnormen uppkommit och varför den är så motsägelsefull. Hans språk är rakt och tonen precis så taktfull som ämnet kräver. Den resonerande texten förstärks av förklarande faktarutor och identitetsskapande intervjuer där ungdomar får komma till tals med sina tankar, osäkerheter och erfarenheter om oskuldsbegreppet. Helhetsbetyg 4 av 5."

Beställ Snacka om oskulden!.

Jag och du

En bok om sex och relationer för dig som är ny i Sverige. Boken ges ut i två versioner: på lättläst svenska och lättläst arabiska.

I Jag och du hittar du intervjuer med personer som kommit till Sverige som tonåringar. Boken ger en samhällsintroduktion och hälsoinformation om kärlek och sex i Sverige.

Här kan du höra ungdomars röster om boken Jag och du.

Beställ Jag och du (svenska) och Jag och du (arabiska).

Lätta sexboken

"Läs Lätta sexboken. Ny modern sexualundervisningsbok av Inti Chavez Perez."
- Birgitta Ohlsson, Sveriges demokratiminister 

Lätta sexboken är en ny sex- och samlevnadsbok för hela Sverige. Med ett enkelt och tydligt tilltal bjuds ungdomar in i samtal om de viktigaste frågorna.

Innehållet bygger på tio års erfarenhet av att hålla i sex- och samlevnads-undervisning i skolor runtom i Sverige. Ungdomar har varit inblandade i skrivprocessen, genom att ställa frågor, medverka i referensgrupper eller bli intervjuade.

Lätta sexboken lär ut och gestaltar den svenska skolans värdegrund och lär även ut hur svensk lag skyddar ungdomars fri- och rättigheter. Den är utgiven av en statlig myndighet och presenterades av författaren tillsammans med Sveriges demokratiminister i september 2014.

Uppdatering: Lätta sexboken har sålt slut.

Pittstim

15 killar berättar öppet om sina liv. Det handlar om kärlek, statusjakt, våld, kompisgäng och sexualitet.

Pittstim är en utgångspunkt för att samtala om mansroller. Finns det erfarenheter som är gemensamma för män? Och till vilken mån handlar det om negativa erfarenheter, som hets och bestraffning?

Pittstim med hårda pärmar och Pittstim som pocket är slutsålda i butik. Jag har några få exemplar kvar av Pittstim med hårda pärmar. Mejla mig för att köpa boken för 150 kr inkl inrikes porto.

Adress: info@intichavezperez.se