Respekt, en sexbok för killar

Hur har man sex första gången? Och första gången, förresten, kan man ha sex första gången flera gånger?
Respekt tar upp frågor om sex ur tonårskillars perspektiv.

Boken gavs ursprungligen ut 2010 men nytt intresse för boken väcktes under #metoo-hösten. Sommaren 2018 ges Respekt därför ut i en reviderad utgåva som bland annat speglar den roll som mobiler och sociala medier har för ungdomars flörtande och sexliv idag.

14 utländska bokförlag har skrivit kontrakt för att ge ut Respekt, bland annat Penguin Books i USA.

Beställ Respekt, en sexbok för killar.

Lätta sexboken

“Läs Lätta sexboken. Ny modern sexualundervisningsbok av Inti Chavez Perez.”
– Birgitta Ohlsson, Sveriges demokratiminister 

Lätta sexboken är en ny sex- och samlevnadsbok för hela Sverige. Med ett enkelt och tydligt tilltal bjuds ungdomar in i samtal om de viktigaste frågorna.

Innehållet bygger på tio års erfarenhet av att hålla i sex- och samlevnads-undervisning i skolor runtom i Sverige. Ungdomar har varit inblandade i skrivprocessen, genom att ställa frågor, medverka i referensgrupper eller bli intervjuade.

Lätta sexboken lär ut och gestaltar den svenska skolans värdegrund och lär även ut hur svensk lag skyddar ungdomars fri- och rättigheter. Den är utgiven av en statlig myndighet och presenterades av författaren tillsammans med Sveriges demokratiminister i september 2014.

Lätta sexboken är utgiven i en lyxig utgåva med hårda pärmar, stora sidor och färgillustrationer.

Jag och du

En bok om sex och relationer för dig som är ny i Sverige. Boken ges ut i två versioner: på lättläst svenska och lättläst arabiska.

I Jag och du hittar du intervjuer med personer som kommit till Sverige som tonåringar. Boken ger en samhällsintroduktion och hälsoinformation om kärlek och sex i Sverige.

Här kan du höra ungdomars röster om boken Jag och du.

Pittstim

15 killar berättar öppet om sina liv. Det handlar om kärlek, statusjakt, våld, kompisgäng och sexualitet.

Pittstim är en utgångspunkt för att samtala om mansroller. Finns det erfarenheter som är gemensamma för män? Och till vilken mån handlar det om negativa erfarenheter, som hets och bestraffning?

Pittstim med hårda pärmar och Pittstim som pocket är slutsålda i butik. Jag har några få exemplar kvar av Pittstim med hårda pärmar. Mejla mig för att köpa boken för 150 kr inkl inrikes porto.

Adress: info@intichavezperez.se

Het

HetTio erotiska noveller skrivna av tio svenska författare. Den här boken visar på vidden och mångfalden i människans sexualitet och riktar sig till unga läsare som vill ha ett annat perspektiv på sex än det som finns i mainstreamporren.

Het med mjuka pärmar. Min novell Salt från samlingen går även att köpa separat som e-bok. Het på danska. Het på tyska. Novellen Salt på tyska.

F-ordet

Vart är feminismen på väg? Den här antologin, redigerad av Petra Östergren, visar på en spretig och levande rörelse full av spännande idéer och av ideologiska motsättningar. Mitt bidrag handlar om synen på moderna män som jämställda.

F-ordet med mjuka pärmar. F-ordet som pocket.