20121011-215110.jpg

Ikväll besökte jag bokcafé Vulgo för att prata om antologin Het och den erotiska litteraturens politiska potential. Författaren Hanna Wikman (vänster) ledde samtalet, och min författarkollega Jessica Schiefauer (mitten) läste högt ur en onaniscen från boken.

Det blir alltid så bra när Jessica och jag pratar tillsammans. För det blir inte det här vanliga och stela formatet. Vi kastar oss in i varandras utläggningar, pratar om hur vi ser på varandras böcker…

En av de sakerna jag pratade om ikväll är det här med de dåliga liggen man går igenom i jakt på ett bra ligg. Ibland kan det vara likadant med litteraturen. Vissa bokhyllor är fulla av bara dåliga ligg, ligg som inte klarar av att lösgöra sig från det språk och den idéhistoria vi kopplat på sex som en fotboja. Och att jag ser det som att med Het har vi lyckats tillföra ett riktigt bra ligg i svenskars bokhyllor. Lite som när man tar någon i handen och går hem från krogen och fattar att det här kommer bli bra. Så ska man känna när man tar bokens pärmar.

20121011-215141.jpg

Efteråt fick vi signera böcker. Som de rockstjärnor/Selma Lagerlöfarna vi är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *