Migration, prevention och sexuell hälsa Region Skåne

Igår var jag konferencier och moderator på en konferens om migration och sexuell hälsa, som arrangerades av Region Skåne och Malmö stad. Tyvärr var jag så upptagen att jag inte tog några bilder. (Ni som tog bilder, mejla mig!)

Jag tycker det är skönt att allt fler pratar om migration och sexualitet. Den som flyttar till ett nytt land hamnar i en utsatt position. Den här utsattheten gör att personer som migrerar får ett sämre utgångsläge när de ska förhandla om sex.

Jag får hela tiden höra berättelser om risktagande, prostitution och mindre kunskap bland ungdomar som invandrat. Ämnet är för komplext för att avhandlas i en bloggpost men jag tycker att vi igår gav en nyanserad bild som kan leda till rätt åtgärder.

De som däremot har en förenklad bild i frågan – och det ser jag bland annat hos vissa politiker – kommer inte att kunna lösa problemen. Tvärtom riskerar ett onyanserat synsätt att ytterligare förvärra de här ungdomarnas utsatthet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *