Just nu pågår den nationella kampanjen En vecka fri från våld. Jag var inbjuden till Borås av Kvinnojouren Borås.

Dagen började med en intervju i P4 Sjuhärad. Därefter höll jag en föreläsning i Norrbyhuset. Borås Tidning var där, så det kommer kanske en artikel om det.

Traditionellt har sexuellt våld setts som en tjej- eller kvinnofråga eftersom det främst är tjejer och kvinnor som utsätts för det. Jag menar att vi killar istället bör se det som en killfråga, för majoriteten av alla sexbrott utförs av killar och män.

I min föreläsning berättade jag verkliga historier om killar jag mött och blandade det med vad forskningen säger om skäl till att killar begår sexbrott. Vanliga killar som jag själv kan göra mycket för att utmana normer om könsroller och sexualitet för att på så sätt motverka det sexuella våldet i samhället.

Vill du höra min intervju i P4 så spola fram 2 timmar 9 minuter i klippet här nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *