Böcker

Respekt, en sexbok för killar

Hur har man sex första gången? Och första gången, förresten, kan man ha sex första gången flera gånger?
Respekt tar upp frågor om sex ur tonårskillars perspektiv.

Boken gavs ursprungligen ut 2010 men nytt intresse för boken väcktes under #metoo-hösten. Sommaren 2018 ges Respekt därför ut i en reviderad utgåva som bland annat speglar den roll som mobiler och sociala medier har för ungdomars flörtande och sexliv idag.

13 utländska bokförlag har skrivit kontrakt för att ge ut Respekt, bland annat Penguin Books i USA.

Beställ Respekt, en sexbok för killar.

Jag och du

Bok om sex och relationer för dig som är ny i Sverige. Ges ut på lättläst svenska och lättläst arabiska.

 

Ungdomars röster om Jag och du:

– Ibland vågar man inte fråga föräldrar eller lärare men om det finns en sådan bok kan man lära sig ändå, säger Paulin.

– Jag pratar inte eller frågar inte om sex och samlevnad hemma. Jag pratar med mina kompisar men jag frågar inte mina föräldrar, berättar Kbra.

– Det finns några idioter, killar, de springer bakom tjejer hela tiden, de tafsar på tjejerna, det är inte bra, säger Azzan.

Lätta sexboken

”Läs Lätta sexboken. Ny modern sexualundervisningsbok av Inti Chavez Perez.”
– Birgitta Ohlsson, Sveriges demokratiminister 

recensenter

Lätta sexboken är en ny sex- och samlevnadsbok för hela Sverige. Med ett enkelt och tydligt tilltal bjuds ungdomar in i samtal om de viktigaste frågorna.

Innehållet bygger på tio års erfarenhet av att hålla i sex- och samlevnads-undervisning i skolor runtom i Sverige. Ungdomar har varit inblandade i skrivprocessen, genom att ställa frågor, medverka i referensgrupper eller bli intervjuade.

Lätta sexboken lär ut och gestaltar den svenska skolans värdegrund och lär även ut hur svensk lag skyddar ungdomars fri- och rättigheter. Den är utgiven av en statlig myndighet och presenterades av författaren tillsammans med Sveriges demokratiminister i september 2014.

Lätta sexboken är utgiven i en lyxig utgåva med hårda pärmar, stora sidor och färgillustrationer.

Pittstim

15 killar berättar öppet om sina liv. Det handlar om kärlek, statusjakt, våld, kompisgäng och sexualitet.

Pittstim med hårda pärmar och Pittstim som pocket är slutsålda i butik. Jag har några få exemplar kvar av Pittstim med hårda pärmar. Mejla mig för att köpa boken för 150 kr inkl inrikes porto.

Het

Tio erotiska noveller skrivna av tio svenska författare. Den här boken visar på vidden och mångfalden i människans sexualitet och riktar sig till unga läsare som vill ha ett annat perspektiv på sex än det som finns i mainstreamporren.

Het

Het med mjuka pärmar. Min novell Salt från samlingen går även att köpa separat som e-bok. Het på danska. Het på tyska. Novellen Salt på tyska.

F-ordet

Vart är feminismen på väg? Den här antologin, redigerad av Petra Östergren, visar på en spretig och levande rörelse full av spännande idéer och av ideologiska motsättningar. Mitt bidrag handlar om synen på moderna män som jämställda.

F-ordet med mjuka pärmar. F-ordet som pocket.

 

 

Avståndet mellan

Ett pendeltåg avgår från Nynäshamn och åker mot city. 24 författare turas om att berätta om människorna som sitter på tåget och om deras livsöden. Boken är proppad med prisbelönta författare. Förutom jag själv skriver bland andra Johanna Thydell, Jessica Schiefauer, Jenny Jägerfeld, Sara Bergmark Elfgren och Johanna Koljonen.

Avståndet mellan med mjuka pärmar.