Jag har haft lyxen att föreläsa fem gånger i Norge, för elever från olika skolor i Oslo. Eleverna kom främst från vidaregång (gymnasiet), men jag fick även föreläsa för elever från årskurs 10 i grundskolan (årskurs 9 med svenskt räknesätt).

Att föreläsa för norska elever var enklare än jag trott. Jag ansträngde mig för att prata tydligt, och ibland när jag sa något som eleverna inte förstod så sa de till på direkten. Till exempel vet jag nu att tjejer heter jenter. I Sverige brukar jag föreläsa för invandrarelever som håller på att lära sig svenska; att föreläsa för norrmän var enklare.

Stort tack till Litteraturhuset och Lina som arrangerade hela besöket och hade kontakt med skolorna. Nästa gång jag kommer till Norge är i maj, då jag föreläser för elever i Lillehammer samt blir intervjuad om kärlek och sex efter #metoo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *