I höst kommer filmed The Perks of Being a Wallflower, med bland andra Emma Watson som spelade Hermione i Harry Potter-filmerna. Den släpps i september i USA, och jag hoppas att det inte ska dröja länge innan den också kommer till Sverige.

Filmen är baserad på en bok med samma namn av författaren Stephen Chbosky. Jag läste den som tonåring och den kom mig rakt in i hjärtat.

Romanen handlar om en kille som betraktar sin omgivning utan att riktigt delta. Han kanske väntar på att bli inbjuden eller vet inte hur han ska göra för att ta sig in.  Så träffar han två personer (Sam och Patrick) som är lite udda och vill agera ut sina tankar och känslor.

The Perks of Being a Wallflower handlar om vänskap och om att ta en agerande roll i sitt eget liv. Som tonåring, på väg bort från barndomen är det ju vanligt att man frågar sig hur man ska ta tag i sitt liv när man inte längre vill att vuxenvärlden gör det.

The Perks of Being a Wallflower sätter fingret på en längtan att komma ut från sitt skal. Jag rekommenderar den till alla som någon gång stått vid sidan av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *