Jag hängde med Carmen Pocrnja på konferensen. Carmen är ordförande för RFSU Uppsala.

Jag åker nu hem från Uppsala efter att ha arbetat som konferencier och moderator på en konferens om sex och samlevnad för skolpersonal (både lärare och elevhälsa). Tack till RFSU som arrangerade!

Mitt bästa knep när jag modererar samtal är att vara påläst innan jag går upp på scen, men när jag väl står på scen ska jag istället vara nyfiken.

Vissa konferencierer gör misstaget att vilja framstå som pålästa på scen. Då är risken att man tar för stor plats och att man tar ifrån gästerna berättarlusten. Varför ska gästerna på scen prata med dig, om du redan vet allt?

Så dölj att du gjort research! Din research är för din skull, så du kan ställa de rätta frågorna och leda konferensen i rätt riktning. Men utåt behöver det inte synas. Utåt är det istället viktigt att se nyfiken ut, för då kommer också publiken att bli nyfiken på dina samtalspartners!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *