…då kommer man! Så jag fick snällt kliva på ett tåg i morse.

20130520-165133.jpg

Jag har föreläst om mäns sexualitet och jämställdhet för personer på Utbildningsdepartementet som jobbar med Utredningen om män och jämställdhet.

Också representanter från viktiga sexualpolitiska organisationer fanns på plats och framförde sina synpunkter i seminarieform. Jag pratade bland annat om killar som har sex mot ersättning, en fråga som organisationerna verkade ha lite olika syn på.

Jag tycker det är kul när åsikter går isär, det hettar till då! Antar att det inte är så konstigt att jag känner så med tanke på att jag förut jobbat som debattredaktör… Det var också kul att en professor i nationalekonomi ifrågesatte mig när jag pratade om strukturella maktskillnader mellan tjejer och killar i skolan, för då tvingades jag bli ännu tydligare och visa på allt vad det konkret kan innebära. Föreläsningar blir alltid bäst när något säger emot av just den här anledningen, man tvingas plocka fram sina bästa argument! Därför gillar jag när folk säger emot mig.

Nu sitter jag på en taxi och ska tillbaka hem till Göteborg. Sayonara!

20130520-165115.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *