Denna vecka har den spanska översättningen av Respekt skickats ut till bokhandlarna i Spanien. Det är en riktigt bra översättning, skriven på spanskt ungdomsspråk, och tryckt i lyxigt stort format.

Så kan du använda boken

Moderna språk: Respekt är skriven på ungdomsspråk vilket gör den rolig för den som vore intresserad av att träffa jämnåriga i Spanien. Vad heter det att flörta? Att få nobben? Eller sugmärke, för den delen? Respekt är full med intervjuer som är utskriva så att ungdomsspråket syns.

Modersmålsundervisning: Här finns chansen att diskutera samhällsfrågor som är viktiga både i området där modersmålet talas och i Sverige. Ofta fokuserar vi mycket på olikheterna när vi pratar om länders kultur, men den här boken visar att vi har samma kärleks-, jämställdhets-, och identitetsfrågor i många länder.

Bibliotekarie el dyl.: Om du jobbar på en verksamhet där det finns ungdomar som pratar spanska, ta denna chans att skylta med en bok på deras modersmål som pratar om de viktigaste ungdomsfrågorna. Att få läsa och tänka om ämnet på modersmålet kommer ge garanterad wow-känsla.

Respeto, el sexo con sentido går att beställa via amazon.es eller via andra spanska nätbokhandlar, som La Casa del Libro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *