Nu är jag tillbaka från min semester! Mer utvilad och lite brunare än när jag åkte.

En annan sak som förändrats under semestern är min sidas ranking på Google. Sidan har sjunkit från plats nr 6 till plats 24 när man söker efter Inti Chavez Perez. Så stor är skillnaden – efter bara en vecka utan att uppdatera!

Vad beror det på?

Sökmotorer använder algoritmer för att bestämma i vilken ordning sökresultaten ska hamna. Det finns många faktorer som avgör hur ens sida värderas. Till exempel är det bra att ens sida funnits med i spelet ett tag och om många länkar till den. Inget av dessa två gäller för min sajt, som startades för två veckor sedan.

Ännu en av många faktorer som påverkar ens ranking i sökresultatet är hur färskt sidans innehåll är. Det kan ju finnas ett värde i att få den färska informationen högt upp när man söker. I mitt fall innebär det att täta uppdateringar hjälpt min sida upp i sökresultatet, och sedan sjönk sidan när jag tog semester.

Vad spelar det för roll?

Ärligt talat, har du sett mitt sökresultat? Det är fullt med högerextremister som skriver ut sitt hat mot mig på olika forum. Det ger inte ett helt insmickrande första intryck av mig! Bättre då att man får information om mina böcker och om mitt värv som journalist direkt från mig, på min egen sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *