Idag gästade jag TV4 tillsammans med gymnasieeleven Raha som uppskattar min nya bok. Nyanlända ungdomar är en särskilt utsatt grupp. Många har mist sina nära förtrogna och saknar någon att prata med om viktiga saker som kroppen och relationer. Det är också vanligt att ha gått i skola i ett land där de vuxna vägrat berätta om sex och samlevnad och förlagt hela ämnet under tystnad.

Svaga ämneskunskaper gör livet svårare. Det är svårare att veta vad som är sant om killar, tjejer, sexualitet, och vad som är fördomar. Det är svårare att skydda sig från skam. Det är svårare att söka vård för problem som rör tabubelagda delar av kroppen.

Jag vill att nyanlända ska få samma kunskaper och statistiskt lika god sexuell hälsa som svenskfödda. Men det behövs riktade informationsinsatser för nyanlända om det ska kunna bli så. Därför har jag skrivit boken Jag och du. Se tv-inslaget om du vill veta mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *