Igår höll jag en föreläsning över internet för eleverna på Folkhögskolan i Angered. Eleverna tittade på föreläsningen hemma, på sina datorer. De kunde skicka sina frågor anonymt via verktyget Menti.

Jag fick hjälp av två moderatorer som följde flödet av elevkommentarer. Då och då avbröt vi och gav plats för elevernas frågor eller kommentarer. Det var skönt att ha moderatorer, så att jag kunde fokusera på vad jag sa, och inte behövde läsa kommentarsfältet.

Föreläsningen var planerad att nå 150 elever. Istället har över 1500 personer sett sändningen. Det har alltså funnits ett stort intresse för föreläsningen online, långt utöver folkhögskolans elevgrupp. Jag hoppas att det här blir början för ett växande intresse för föreläsningar över internet!

På bilden ser ni Daniel Lakso Tesak, biträdande rektor på Folkhögskolan i Angered. Han var en av moderatorerna, och skötte stora delar av tekniken.

Tack till alla elever som skickade in frågor och kommentarer!