Fyra intensiva dygn med signeringar, föreläsningar och mingel är förbi. Det är dags att bestämma: Vad var bäst med Bokmässan i år?

5. Medierna.

Det är extra svårt att synas i media under Bokmässan eftersom konkurrensen är stenhård. Men Lätta sexboken lyckades övertyga mediehusen. Jag var med i TV4, sedan Kunskapskanalens tv-studio, gästade P4 och intervjuades av Dagens ETC. Dessutom blev mitt Bokmässan-seminarium om sex & samlevnad filmat och kommer sändas av UR Samtiden i oktober!

Som tack för uppmärksamheten får medierna plats nr 5!

4. Shoppingen.

Bokinkop.JPG

En bokhög säger mer än tusen kvitton. Shoppingen får plats 4 och nästa år kommer jag med en kundvagn.

3. Läsarna.

Jag har världens bästa läsare. Det är så kul att träffa dem, höra vad de tycker och på vilka sätt de använder mina böcker. Många av de som kommer till Bokmässan jobbar inom yrkesgrupper som arbetar med ungdomar, så i mötet med läsarna får jag en bra inblick i skola och bibliotek.

Särskilt glad blev jag när Mona Sahlin sa att hon läst Lätta sexboken. Leif Pagrotsky fick också ett exemplar och jag hoppas att han ska finna den intressant.

Tack för er pepp! Ni har plats nr 3!

2. Författarkompisarna.

Sverige har så fantastiskt kreativa människor! På bilden ser ni Kent Werne, Moa Elf-Karlén, Sofia Mirjamsdotter, Sandra Dahlén, Maria Sveland och Matilda Tudor som jag partade loss med på Svenska Akademiens middag.

Andra lieblings jag träffade var serietecknarna Nina Hemingsson och Sara Olausson, Cirkeln-duon Mats Strandberg och Sara B Elfmark, Mian Lodalen, Sara Lövestam som nästa år ger ut en bok på LL-förlaget där min senaste getts ut, samt mina Het-kompisar Jessica Schifauer och Jenny Jägerfeld.

Det är bra att träffa författare för vi inspirerar varandra! Och vi sparkar varandra i baken och tvingar varandra att fortsätta skriva så vi får läsa varandras böcker. Kollegor, ni får plats nr 2.

1. LL-hälsningen.

Alla coola subgrupper bör ha en egen hälsning. Peter Englund och jag satte efter några glas vin grunden för LL-hälsningen, som står för LättLäst!

Jag vet inte om det beror på att hälsningen är snygg, eller på att Peter Englund, ständig sekreterare i Svenska Akademien, har det ständigaste jobbet i världen näst efter påven. Men så mycket nördness bara måste få plats nr 1!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *