Hej!

Om en månad släpps min nya bok. Förhoppningsvis innebär det att jag får nya läsare till bloggen. Jag vill därför börja om från noll och presentera mig.

I högstadiet blev jag feminist efter att ha läst boken Fittstim. Jag letade efter en motsvarighet för killar som ville slippa följa alla ”kill-regler” men jag hittade inget. Runt omkring mig såg jag hur jämnåriga behandlades orättvist på grund av sitt kön eller sexuella läggning. Skribenter som Linda Skugge och Nina Björk hjälpte mig att sätta ord på det jag såg och att kunna säga ifrån.

Efter studenten från gymnasiet utbildade jag mig hos RFSU och jobbade med att hålla i sex- och samlevnadsundervisning i skolor. Sedan gick jag vidare och höll i undervisning på egen hand och jag började även utbilda vuxna yrkesgrupper som lärare och barnmorskor. I fokus har jag alltid hållit värderingfrågor. Sånt som könsroller, slamprykten, homofobi, hedersförtryck och tafsning.

På den vägen har det fortsatt. Regeringen utsåg mig till expert i en utredning om jämställdhet där jag drev frågor som rör killars och mäns sexualitet. Mitt fält spänner bokstavligen mellan regeringskansliet i Karlaplan och ungdomsgården i Backa.

Många ungdomar har mött mig i sin skolaula eller på en festival. Andra har läst mina texter i klassrummet eftersom lärare flitigt använder utdrag ur mina böcker och tidningsartiklar i sin undervisning.

Snart släpps Lätta sexboken. I den samlas tio års erfarenhet av att arbeta med sex- och samlevnad med ungdomar.

Jag är tacksam för att jag fått samhällets förtroende att arbeta med tonåringar. Jag hoppas att jag också får ditt stöd!

Inti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *