20120831-150044.jpg

Träffar som arrangeras med den populära dejting-appen Grindr anklagas för att ligga bakom allt fler fall av syfilis i Nya Zeeland, enligt TVNZ.

Gänget bakom Grindr påstod 2011 att de sprider information om säkrare sex med sin app och att de portar folk som annonserar att de vill ha oskyddat sex.

Information om säkrare sex på en dejtingapp tycker jag är en jättebra idé, men hittills har jag aldrig sett det på Grindr och ingen svensk aktör har något säkrare sex-samarbete med dem.

Istället för att prata öppet om sex och sprida information har Grindr gått åt andra hållet. Det går inte att efterlysa sex med profilens förinställningar, istället kallas det klädsamt för att man är ute efter ”networking”. Men hittills har jag aldrig hört att det går att minska könssjukdomar genom att låtsas att folk inte har sex.

Företaget som driver Grindr har många nöjda kunder världen över som får sitt behov av ”nätverkande” tillfredsställt. Troligen blir kunderna ännu nöjdare om de från samma källa kunde få information om hur man minskar riskerna att få eller ge ”nätverkssjukdomar”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *