Idag hade jag nöjet att föreläsa för personal från fem olika gymnasieskolor. Temat var att jobba med hbtq-frågor.

I föreläsningen gick jag igenom olika begrepp om kön och sexualitet, och jag visade också att begrepp kan få förändrad innebörd och att nya begrepp kan uppstå när människor upplever att de har behov för det.

Föreläsningen mynnade ut i att arbeta med sånt som stärker unga hbtq-personer. Det var en interaktiv föreläsning med mycket aktivt deltagande, och det kom in många frågor som handlade om den konkreta vardagen i skolan.

Det var första gången jag använde min nya utrustning för att utbilda online, och allt funkade precis som det skulle. Jag är väldigt förtjust i digitala lösningar och tror att de kommer öppna upp för mer löpande utbildning och handledning på arbetsplatser.

Tack till arrangörerna och alla som deltog! Ni var: Stagneliusskolan, Lars Kaggskolan, Axel Weudel och Ölands utbildningscenter.