Hbtq-föreläsningen Pride hölls på fritidsgård
Foto: Bengt Larsson

När Lilla Edets bibliotek kontaktade mig sa de att jag fick hålla vilken föreläsning jag ville, bara jag kom till kommunens nya fritidsgård på alla hjärtans dag.

För mig var valet enkelt. Jag ville hålla en hbtq-föreläsning. Att kalla den hbtq-föreläsning är egentligen lite förenklat. Föreläsningen berättar hur vi fick våra sexuella fri- och rättigheter, och budskapet är att oavsett vilket kön vi har och oavsett sexuell läggning kommer vi alla någon gång att behöva kämpa för vår kärlek och kämpa för att få vara oss själva. Då är det bra att veta att det finns förebilder som kämpat för exakt samma saker före oss.

Tack till ungdomarna och de även de vuxna från kommunen som kom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *