I förra veckan var jag i Örebro där jag höll flört-skola för elever på högstadiet. Att flörta är ett spännande ämne. Flörtande kan ge en möjlighet att bygga nya relationer. Så det är värdefullt att kunna flörta. Men det är inte alltid lätt att veta hur man ska börja och det är därför jag både utbildar och skrivit om ämnet.

Min flört-skola handlar om att visa andra uppskattning på sätt som de tycker om. Oavsett om personen är intresserad av dig eller inte bör det vara en behaglig upplevelse att vara mottagare av ditt flörtande. Så jag uppmanar alla elever att vara nyfiken på den de flörtar med!

Jag har skrivit om flörtande i min bok Respekt, en sexbok för killar och innehållet i föreläsningarna är ganska likt det som står i boken. Om du är intresserad kan du kolla in boken på ditt bibliotek. En lärare sa efteråt att det jag undervisade om också kan användas för att etablera samtycke eller som knep för att skaffa kompisar. Jag håller med. Det är så mycket inom sexualitet, samtycke och relationer som hör ihop!