Tidskriften OttarJag har fått två väldigt viktiga recensioner som jag vill visa er!

Den första recensionen kommer från Ottar. Ottar är RFSU:s tidskrift och därför det viktigaste sexualpolitiska mediet i Sverige. De beskriver Lätta sexboken som en klok, lite äldre kompis.

Lätta sexboken är riktad till unga och fungerar som en klok, kanske lite äldre kompis, som ser dig för den du är och som du kan vända dig till för att få bekräftelse och svar. Här har alla rätt till och får en röst, till skillnad från mycket av det undervisningsmaterial om sexualitet som finns i dag. Men en förhoppning är att även vuxna läser den. Inte minst för att ta fasta på det konkreta språk som  boken använder sig av. Här lindas ingenting in, tilltalet är rakt på sak för att budskapet ska gå fram.

Den andra recensionen kommer från NyhetsTidningen. De skriver på lätt svenska, precis som i Lätta sexboken. Poängen med att använda lätt svenska är att fler kan ta del av innehållet.

Det är mycket svårare att skriva på lätt svenska och tar mycket längre tid. Men det är ett viktigt demokratiskt redskap. Ca 13% av befolkningen behöver i någon mån enkelt språk för att tillgodogöra sig texter.

Nyhetstidningen gav stort utrymme till Lätta sexboken. Jag var med på en enorm bild på hela omslaget, och dessutom gjorde de ett helt uppslag inne i tidningen, med intervju och recension. Så här skriver recensenten:

Det bästa med boken är att så många olika ungdomar är med. I boken finns ungdomar som är heterosexuella och homosexuella. I boken finns ungdomar som sitter i permobil. De berättar om hur det är att ha sex och vara ihop med någon. En tjej i boken blev tvingad att förlova sig. Men hon lyckades göra slut. Många i släkten blev arga. Men för henne var det rätt att göra slut. Hon var inte kär i killen.

Läs boken

Jag hoppas att du läser boken. Jag tror att alla kan hitta något i den som är intressant.

Fler recensioner hittar du här.

En kommentar till ”Fler recensioner av Lätta sexboken”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *