Haninge kommun ska snart ha en regnbågsvecka. Jag bjöds in för att värma upp kommunens ungdomar inför den.

Mina föreläsningar handlade om hbtq-historia. En historia som inte finns med i skolans historieböcker. Därmed är det inte bara vissa händelser som tagits bort – det är även människor som har plockats bort. I värsta fall kan det få oss att tro att hbtq-personer inte fanns förut.

En poäng med min föreläsning är att visa hur hbtq-historia och heterohistoria har påverkat varandra. Ofta när man pratar om hbtq gör man det isolerat från heterosexualitet och cispersoner. Min föreläsning är ett försök att sudda ut den gränsen och visa att människor hänger ihop med varandra.

Under dagen föreläste jag två gånger på Västerhaninge bibliotek, för årskurs 8-elever. På kvällen besökte jag fritidsgården och träffade ungdomar som var några år äldre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *