Inti Chavez Perez håller inspirationsföreläsning om maskulinitetsnormer

Nyligen var jag i Örebro, inbjuden av Stiftelsen Activa för att föreläsa om maskulinitetsnormer.

Stiftelsen hade beställt en inspirationsföreläsning som skulle vara personlig. Det gav mig utrymme att hålla en lite annorlunda föreläsning, där jag varvade aktiva övningar för deltagarna med att berätta mer om mig själv, hur jag fick upp ögonen för maskulinitetsfrågor som tonåring och hur jag själv kämpat med dessa frågor i mitt privatliv.

Ibland kan den personliga erfarenheten vara en dörröppnare för att prata om sånt som framträder i forskning, helt enkelt för att det personliga väcker engagemang.

I föreläsningen pratade jag om olika sorters våld, om inre konflikter som är vanliga bland män och lyckades även snudda vid ämnet rasism. Tack Stiftelsen Activa som arrangerade föreläsningen, till EU som finansierade projektet och till alla som kom för att lyssna och delta!

Foto: Emelie Andersson.