…egentligen tillträdde jag redan i förra veckan, men det är först nu som det är officiellt. Så nu behöver jag inte hålla glädjen inom mig längre!

Att jag tillträder som försteredaktör innebär att jag leder det dagliga arbetet på debatt.svt.se, en redaktion på 4,5 journalister. Jag ansvarar för vårt nyhetsurval, för att vi har vassa vinklar och rubriker, jag ser till att vi har det fräschaste innehållet på sajten och ser också till att vi har en planering framåt, jag samordnar med andra redaktioner inom SVT, främst i Stockholm, och jag fördelar arbetsuppgifter i redaktionen.

(När jag radar upp arbetsuppgifterna på det här sättet låter det som att jag blivit diktator, men jag lovar att jag inte alls är den typen! Jag är mer av en lagledare.)

Att få ta det här helhetsgreppet om SVT Debatt är något som jag längtat efter. Jag har hoppat in som försteredaktör ganska mycket under våren, så jag känner mig väl förberedd. Och det kan bara gå bra, eftersom jag har de smartaste och snabbaste debattredaktörerna i Sverige i mitt lag!

Jag är stolt över att ha tilldelats det här ansvaret på SVT Debatt och med den här bloggposten vill jag dela med mig av min glädje. Någon annan dag kommer jag skriva lite mer om vad jag konkret vill åstadkomma som försteredaktör på SVT Debatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *