Det blev lite ur askan i elden för mig igår när jag lämnade Aftonbladet på eftermiddagen och gick därifrån på hivkonferens med mitt nya jobb.

I höst jobbar jag som projektledare för hivpreventionen på RFSL Göteborg. Spridningen av hiv har ökat och killar som ligger med killar står för hälften av de nya svenska fallen. Men jag är övertygad om att det finns insatser som skulle minska spridningen och samtidigt minska fördomarna mot hivpositiva. Det gäller bara att leta i forskningen.

Jag har fått ett jobb som de flesta sexualupplysare bara kan drömma om. Men det här innebär också ett stort ansvar. Jag ska jobba med människors hälsa och dessutom är det era skattepengar som jag ska använda. Så det här är en allvarlig roll jag tar på mig.

Nu är jag på hivkonferens i tre dagar och lär mig grunden kring svensk hivbyråkrati. Jag ser fram emot att börja jobba för att få igenom mina idéer hos Västra Götalands landsting!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *