På onsdag sänds Uppdrag Gransknings program där de besökt tio muslimska församlingar med dolda kameror för att ta reda på om de står upp för män och kvinnors lika värde.

Vilken deja vu! 2005 deltog jag i P1 Granskar, där vi gjorde en omfattande granskning av Sveriges muslimska församlingar. Bland annat innefattade granskningen dolda inspelningar på moskéer där kvinnor frågade imamer om råd, men också en kartläggning av församlingarnas brist på lokaler, och hoten som församlingarna tagit emot.

Själv avslöjade jag att Stockholmsmoskén på Södermalm i sin butik sålde kassettband med antisemitiskt innehåll. Nyheten gick i Ekot och spreds sen till andra medier.

Vad Uppdrag Granskning grävt fram får vi se på onsdag. Jag tycker det är intressant att Stockholmsmoskén fått återbesök eftersom programmet kommer visa om saker förändrats under dessa sju år som gått sedan P1:s granskning, eller om det råder status quo.

Det är synd att vi journalister alltid springer på den nyaste pucken. Lite oftare borde man ställa sig frågan om det kanske är dags att följa upp ens gamla jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *