Idag är det onsdag och det betyder att folk bänkar sig framför Game of Thrones som sänds på SVT.

Game of Thrones

Jag har funderat på varför jag gillar Game of Thrones, trots att replikerna ibland tycks vara skrivna av en 13-åring i brunst. Och jag kom fram till att det är pinsamhets-kontinuiteten som räddar tv-serien.

Så länge serien fortsätter att portionera ut sina omotiverade sexscener med tillhörande replikskiften, upprätthålls fiktionens drömvärld och vi ifrågasätter den inte, för vi ifrågasätter överhuvudtaget sällan de premisser som upphovsmakare sätter upp för sina berättelser. Så kan jag fortsätta fnissa eller bli generad när det blir för mycket. Men jag kommer fortsätta att följa serien.

Men om serien bryter fiktionen genom att i flera avsnitt utelämna sexscenerna, skulle vi ha svårt att acceptera att de återvände. Så det bästa serien kan göra nu är att hålla kvar vid 13-åringen i manus-teamet. Säsong 2 har hittills överträffat säsong 1 i omotiverat sex. Frågan är hur man ska klara av att toppa detta i en eventuell säsong 3?

Vad tycker ni? Klarar ni av att se Game of Thrones och hur ser ni på dialogen?

Topplista

Här är de mest episka raggningsreplikerna i Game of Thrones, säsong 2, tagna ur minnet och översatta till svenska. Inga spoilers.

3.
Hon: Jag vet inte hur jag föredrar mitt nattlinne. Så här. Eller så här. *Tar av sig nattlinnet*

2.
Hon: Du måste överlämna dig till eldguden.
Han: Jag har redan överlämnat mig till eldguden.
Hon: *Tar av sig klänningen* Jag menar hela dig.

1.
Hon: Jag vill inte bli sedd som en hora.
Han: Det är lugnt. Jag tänker inte betala.

3 kommentarer till “Topplista: De bästa raggningsreplikerna i Game of Thrones”

  • Jag klara av att se på det, ENDAST p.g.a John Snow och Daenerys tycker de är super. Eller ngt.
    Jag tittar nog mest för att jag gillar det politiska spelet antar jag. Hur relationerna mellan familjerna är. Det är väldigt intressant. Fast den karaktär som jag är mest förtjust över är nog Tyrion. Han är så jävla smart och slug. Jag tror att de har stora planer för honom, jag har inte läst böckerna så jag vet inte vad som händer. Tycker nog att dialogen är väl hyfsat bra, i alla fall då de jag gillar är med. Fast har lite svårt för den där grova skotskan som vissa lägger sig till med i bland. x)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *