Idag medverkade jag i Studio Ett för att prata om de sexuella trakasserier som begicks av tonårskillar på We are Sthlm-festivalen. Det blev ett bra samtal med en polis, en psykolog och mig som gav en sexualupplysares perspektiv (jag kommer in 5 minuter in i samtalet).

Vad jag vill poängtera är att många unga och vuxna har en alltför lättsam syn på sexuellt våld. Sexuellt våld ses som något som bara är ”på skoj”, eller något som till och med ska ”ses som en komplimang”.

Det är viktigt att vi vuxna tar sexuella trakasserier på allvar, då signalerar vi för de unga att de här handlingarna inte går att skämta bort.


Idag skriver jag också i tidningen Metro i samma ämne, där jag analyserar de idéer som ligger till grund för killars sexuella våld.

En kommentar till ”Vad driver killars sexuella våld?”

  • Skönt att det kommer något bra medierna av det här också. Detta inslag var riktigt bra och nödvändigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *