Idag har pjäsen Klicka premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Husby. Det är en pjäs som handlar om sex, pirr, allt som kan gå bra och allt som kan gå illa med sex. Det är en lekfull pjäs baserad på intervjuer med ungdomar och med musik av artisten Cherrie. Den riktar sig till en ung publik och kommer att ha skolvisningar. Gå och se den med din klass!

Själv har jag bidragit med ett pedagogiskt material till pjäsen. Det kan du som är lärare använda för att arbeta vidare med pjäsen med dina elever. Jag har skapat övningar som håller kvar vid ämnet sexualitet och som har samma lekfullhet som pjäsen. Använd övningarna för att få ut ännu mer av teaterupplevelsen! Klicka spelar till slutet av oktober 2023.

Mer om pjäsen

Så här skriver Kulturhuset Stadsteatern själva om Klicka:

Kan man känna så här inför en annan människa?
Det bultar, det pirrar, hela kroppen är varm.
Mår piss, helt crushed.
Tänk om nån får veta?
Känner andra såhär?
Varm. Kall. Mjuk. Hård.
Ingenting händer.
Allting händer på samma gång.
Explosion.
Wasteland.
Katastrof.
Eufori.
Våra lår nästan nuddade varandra och det var ögon ögon ögon.
Vi klickade, bara sådär.
Klick.

Dramatikern Hanna Nygren har intervjuat unga människor och samlat material om det som är hett, vackert, obehagligt och helt och hållet omskakande i människors liv. Genom ett collage av bekännelser närmar vi oss vad kärlek, sex och relationer är, kan vara – och blir när allt går fel. Allt är 100% sant.

Klicka är en omslutande teaterföreställning där publiken tillsammans med skådespelarna får gå in i en värld helt klädd i velour, en plats för de mest intima berättelserna om de allra minsta katastroferna och de största känslorna.