Äntligen har jag presenterat min bok för lärare. Jag gästade Nyhetsmorgon tillsammans med två elever som just gått ut mellanstadiet. Om ni inte sett inslaget så rekommenderar jag att ni gör det!

Se inslaget i TV4 här.

Att hålla i undervisning om sexualitet, samtycke och relationer med elever är bland det roligaste som finns! Elever blir ofta engagerade, för de känner att frågorna angår dem och vilka de vill bli som vuxna.

För ett par år sedan kontaktades jag av Natur & Kultur som undrade om jag kunde skriva en bok för lärare, som stöttar och inspirerar till att ta steget att arbeta mer med kunskapsområdet? De tyckte att jag hade erfarenheter som jag kunde ha nytta av, och som lärare skulle tycka var intressant att höra om. Jag har ju hållit i sexualundervisning på skolor i hela 18 år nu, och det är 15 år sedan min första bok släpptes, så jag tycker det kändes kul att samla mina tankar i en volym.

Sagt och gjort. Nu är min bok för lärare äntligen här! Den heter Lärare gör: Sexualitet, samtycke och relationer. Det här är en väldigt konkret bok, fylld till bredden med aktiviteter och övningar, och med tips för att nå fram till eleverna i samtal om de här viktiga frågorna.

Jag hoppas att boken ska leda till samtal i skolor. Om du använder dig av övningarna får du gärna kontakta mig och berätta hur det gick!

Om du vill veta mer om mina läromedel kan du läsa om dem här. Du kan också läsa om mitt arbete som föreläsare här.

En kommentar till ”Ny bok stöttar lärare i samtal om sexualitet”

Kommentarer är stängda.