Pust, det har varit en utmanande och rolig dag. Det började med att jag fick träffa underbara elever i Trollhättan. Där hade sex stycken skolor samlats för en sex- och samlevnadsdag på Arena Älvhögsborg. Jag föreläste två gånger och hade frågestund. Dessutom fanns det utställare på arenan och det blev också livemusik. Vilket kul upplägg!

Trollhättans finest.
Trollhättans finest.

 

Därefter åkte jag till Mölndal och gästade stadsbiblioteket. Jag föreläste om sex som en samhällsfråga och dessutom läste vi ur manus till ett kommande projekt.

Nu är jag trött men på ett skönt sätt. Det har känts tungt att Donald Trump vann USA-valet och jag är orolig för vad som ska hända. Främst är jag rädd för de ekonomiska delarna. Trump har ju lovat att ta bort Obamacare, som är anledningen till att många hivpositiva i USA äntligen kunnat få sjukförsäkring. Och han har lovat stoppa finansieringen av Planned Parenthood, vilket vore en katastrof främst för tjejers sexuella hälsa.

Så nu vill jag jobba och slippa tänka på USA. Jag vet att vi ska ta oss förbi detta. Vi som ser konstruktiva lösningar för vår tids utmaningar kommer till slut att segra. Helt enkelt för att vi inte tänker ge upp på det underbara samhälle vi vet är möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *