Jag skulle kunna skriva ett långt blogginlägg om all den smärta vår skrivare på SVT:s samhällsredaktion i Göteborg har åsamkat mig. Vi snackar om en elektronisk flodhäst som i teorin kan göra allt – till och med faxa – men som ständigt blinkar med sin lilla röda lampa som signalerar att du kommer spara väsentlig tid om du istället graverar ditt dokument i sten.

Men den här flodhästen är inte helt dålig. Tvärtom badar den i en liten sjö av information. Jämt finns det buntar med utskrivna dokument, mejl och artiklar som bara ligger där. Journalisten som gjorde utskriften gav upp för länge sen och kommer inte att komma för att hämta pappren.

Jag har vanan att gå igenom mina kollegors kvarglömda utskrifter. Jag vet, det kan tolkas som lite integritetskränkande att gå igen andras kvarglömda papper så där. Men vi jobbar faktiskt på samma företag, vi är inte konkurrenter, och jag skulle ALDRIG avslöja vad som finns i andra redaktioners pipeline. Genom att snabbt titta igenom de kvarglömda utskrifterna medan jag väntar på att mina egna papper ska hacka sig igenom trasslet, skapar jag mig en snabb uppfattning av vad mina kollegor på andra redaktioner håller på med. Och det här är viktig information eftersom min redaktion – debatt.svt.se – ofta behöver någon dags försprång för att kunna skapa tunga paket.

Idag råkade jag till exempel hitta ett utskrivet mejl som handlar om ett tv-program som sänds på SVT i nästa vecka. Programmet är perfekt för SVT Debatt och jag har dragit igång motorn för att vi ska hålla en debatt inför nämnda tv-program.

Vilka är dina bästa tips för oväntade informationsvägar på arbetsplatsen?

En kommentar till ”Skrivaren på kontoret – en inofficiell informationscentral”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *