Uppsalas kulturnämnd har bestämt vilka som får årets kulturstipendier! Det är kul att hamna i ett så bra gäng.

Elin Cullhed får stipendium för arbetet med romanen Gudarna som släpps senare i år. Jag har fått läsa i början av hennes bok och lovar er att den är grym. Håll utkik efter boksläppet!

Lawen Mohtadi, en gammal kollega till mig från Sveriges Radio, får stipendium för sitt blottläggande av orättvisor och klassklyftor. Hon har skrivit en bok om Katarina Taikon. Om du inte vet vem det är, så ta reda på det nu!

Själv får jag stipendiet med följande motivering: ”för att han konsekvent tar sig an frågor om sexualitet, identitet, könsroller och stereotyper i sitt författarskap.” Motiveringen gjorde mig verkligen stolt.

Stipendierna delas ut på Reginateatern i juni, men tyvärr är jag i Spanien då och närvarar vid ett dop, så jag missar ceremonin. Listan med alla stipendiater finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *